آشنایی با کارما به زبان ساده
ممکن است تا کنون از خود پرسیده باشید، “کارما چیست و چگونه کارما بر زندگی ما تأثیر میگذارد؟” هدف ما در این مقاله پاسخ دادن به این سوالات است. تعاریف زیادی برای کارما وجود دارد. در آیین هندو و بودیسم، تاکید زیادی بر مفهوم کارما شده است. جمله معروف «آنچه میکارید همان چیزی است که درو میکنید» نمونهی خوبی از نحوه عملکرد کارما است. هندوئیسم کارما را به عنوان رابطه بین عمل ذهنی یا جسمی یک فرد و پیامدهای پس از آن عمل شناسایی میکند. همچنین به پیامدهای تمام اعمال یک فرد در زندگی فعلی و قبلی و زنجیره علت و معلول در اخلاق اشاره دارد. در بودیسم، کارما به اصل علت و معلول اشاره دارد. نتیجه یک عمل که می تواند کلامی، ذهنی یا فیزیکی باشد، نه تنها توسط خود عمل، بلکه با قصد و نیت آن نیز تعیین میشود.
کارما چیست ؟
گفتیم که کارما به معنای بازگشت نیات و اعمال ما به زندگی ماست. اما مفهوم کارما چیست؟ آنچه شما به عنوان “زندگی من” مینامید مقدار مشخصی از انرژی است که توسط مقدار مشخصی از اطلاعات کنترل میشود. در واقع مقدار معینی از انرژی حیات با مقدار مشخصی از اطلاعات شارژ میشود. شما به دلیل نوع اطلاعاتی که به شما وارد شده است به شخصیت خاصی تبدیل میشوید. از لحظه تولد تا این لحظه، نوع خانواده، خانه، دوستان، کارهایی که انجام دادهاید و انجام ندادهاید، همه این چیزها بر شما تأثیر میگذارند. هر فکر، احساس و عمل فقط از تاثیرات گذشتهای که در درون خود داشته اید ناشی می شود. آنها تصمیم میگیرند که شما در حال حاضر چه کسی باشید. در واقع هر شخص صرفاً به دلیل نوع اطلاعاتی که به او رسیده است به شخصیت متفاوتی تبدیل شده است. این همان کارما است. این اطلاعات به طور سنتی کارما یا بدن کارمایی یا بدن علّی نامیده میشود. نماد کارما مانند گره بی پایان و یکی از نقوش فرهنگی رایج در آسیاست. گرههای بیپایان نمادی از پیوند علت و معلول است، یک چرخه کارمایی که تا ابد ادامه دارد.
عملکرد کارما چگونه است؟
شاید برای شما این سوال مطرح شده باشد که عملکرد کارما چگونه است؟ کارما به انگیزههای ذهنی بر اساس الگوهای رفتاری قبلیمان اشاره دارد که ما را به رفتار، صحبت و فکر کردن به روشی که انجام میدهیم سوق میدهد. عادات ما مسیرهای عصبی را در مغز ما هموار میکنند که وقتی توسط شرایط مناسب تحریک میشوند، باعث میشوند الگوهای رفتاری معمولی خود را تکرار کنیم. کارما اغلب به عنوان سرنوشت یا تقدیر به اشتباه درک میشود. وقتی کسی آسیب میبیند یا پول زیادی از دست میدهد، مردم ممکن است بگویند، “خوب، این اتفاق بد، کارمای آنهاست.” این شبیه به ایده اراده خداست – چیزی که ما نمیتوانیم درک کنیم یا هیچ کنترلی روی آن نداریم. این اصلاً ایده بودایی کارما نیست. کارما به انگیزههای ذهنی اشاره دارد که یا باعث میشود وقتی کسی ما را آزار میدهد فریاد بزنیم. یا صبورانه منتظر بمانیم تا به اندازه کافی آرام شویم و مشکل را حل کنیم.
سیگار نمونه خوبی از نحوه کارکردن کارما است، زیرا هرگاه سیگاری بکشیم، به عنوان یک پتانسیل برای کشیدن سیگار دیگری عمل میکند. هرچه بیشتر سیگار میکشیم، تمایل به ادامه دادن قویتر میشود. تا زمانی که حتی بدون فکر کردن، تکانههای کارمایی ما را به سمت روشن کردن سیگار بکشانند. کارما توضیح میدهد که احساس و انگیزه سیگار کشیدن از کجا میآید، یعنی از عادتی که قبلاً ایجاد شده بود. سیگار نه تنها انگیزه تکرار عمل را ایجاد میکند، بلکه بر پتانسیلهای فیزیکی درون بدن نیز تأثیر میگذارد. به عنوان مثال، ابتلا به سرطان در اثر سیگار کشیدن. در اینجا، هم انگیزه و هم ابتلا به سرطان، نتایج اعمال اجباری قبلی ما هستند و به عنوان « کارما» شناخته میشوند.
قوانین کارما چیست؟
تا این جا درباره مفهوم، نماد و چگونگی عملکرد کارما صحبت کردیم. حال میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که قوانین کارما چیست؟ 12 قانون کارما عبارتند از:
- قانون بزرگ: قانون بزرگ یا قانون علت و معلولی، چیزی است که بسیاری از مردم وقتی به معنای کارما میاندیشند به ذهنشان خطور میکند. این قانون بیان میکند که هر فکر یا عملی که از خود بروز میدهیم، به زندگی ما باز میگردد – چه خوب و چه بد.
- قانون آفرینش: قانون آفرینش میگوید شما نباید فقط منتظر باشید تا اتفاقات خوب به طور جادویی در زندگی شما رخ دهد. بلکه باید فعالانه بیرون بروید و کارهایی را انجام دهید.
- قانون فروتنی: برای اینکه چیزی را در زندگی خود تغییر دهید، ابتدا باید آنچه را که در حال حاضر وجود دارد بپذیرید.
- قانون رشد: با رشد، تغییر و تکامل درونی ما، واقعیت بیرونی ما تغییر و رشد خواهد کرد.
- قانون مسئولیت: این قانون میگوید: «ما مسئول نحوه زندگیمان هستیم، نه شخص دیگری. ما مسئول این هستیم که چگونه در دنیا ظاهر میشویم، چگونه به دیگران اجازه میدهیم با ما رفتار کنند و چگونه با دیگران رفتار میکنیم.
- قانون اتصال: قانون اتصال بیان میکند که همه چیز در زندگی هر فرد به نوعی به هم مرتبط است.
- قانون جبر: قانون جبر میگوید که شما نمی نمیتوانید انرژی خود را به طور همزمان روی دو چیز بگذارید.
- قانون بخشش و مهمان نوازی: تاکید این قانون بر تحقق عملی افکار مثبت و خیرخواهانی است.
- قانون اینجا و اکنون: وقتی زمان خود را در زمان حال سپری کنیم متوجه خواهید شد که انرژی ما متفاوت است و تجربه زمان جذابتر و با ارزشتر است.
- قانون تغییر: اگر متوجه شدهاید که موقعیت مشابهی را بارها و بارها تجربه کردهاید، این نشانهای از کائنات است که شما را تشویق میکند تا درسی بگیرید.
- قانون صبر و پاداش: این قانون کارمایی اساساً به این معنی است که “کار سخت نتیجه می دهد.”
- قانون اهمیت و الهام: قانون اهمیت و الهام به ما میگوید که همه ما ارزشی برای بخشیدن به جهان داریم. هدایای منحصر به فرد ما برای به اشتراک گذاشتن با جهان است و تأثیر مثبتی خواهد داشت.
تاثیر کارما در زندگی انسان
پاسخ به سوال کارما چیست، مقدمهای برای پرداختن به تاثیر کارما در زندگی انسان به شمار میرود. درک مفهوم “کاری که انجام میدهید به شما بازمیگردد”، به ما یک قطبنمای اخلاقی میدهد. نکته جالب این است که ما در حین زندگی، کارمای خودمان را ایجاد میکنیم – چه خوب و چه بد. برای مهار قدرت 12 قانون کارما، باید با کمکهای خود به جهان با صمیمیت و مهربانی، کارما خوبی ایجاد کنیم. در حقیقت باور به کارما در درجه اول ما را به انسان بهتری مبدل میکند و پس از آن زندگی بهتری را به ما میبخشد.
ارتباط کارما در کائنات
از دیدگاه علمی نیز میتوان به سوال کارما چیست پاسخ داد. در حقیقت ارتباط کارما در کائنات از طریق فیزیک و قانون پایستگی انرژی قابل توضیح است. حرکتی از انرژی وجود دارد که یک عمل فیزیکی، کلامی یا ذهنی را از طرف عامل هدایت میکند. وقتی از کارما صحبت می کنیم، پایستگی انرژی عامل و از بین نرفتن آن همان چیزی است که به آن اشاره داریم.
ارتباط کارما و قانون جذب
احتمالا خواندن پاسخ پرسش کارما چیست شما را به یاد مفهومی آشنا انداخته باشد. قانون جذب! اما ارتباط کارما و قانون جذب چیست؟ ما میتوانیم از قانون جذب برای غلبه بر کارمای گذشته استفاده کنیم. پارامهانسا یوگاناندا گفت: “قدرتی وجود دارد که راه شما را به سوی سلامتی، شادی، آرامش و موفقیت روشن میکند، اگر بخواهید به سمت آن نور بروید.” وقتی بتوانید انرژی و تمرکز کافی را در جهت مثبت بگذارید، میتوانید به وسیله قانون جذب کارمای گذشته را جبران کنید.
نتیجه گیری
اطلاع از پاسخ پرسش کلیدی کارما چیست برای داشتن یک زندگی خوب کافی نیست! باید به قوانین کارما ایمان داشته باشید و آنها را در زندگی خود پیاده کنید تا بتوانید آینده خوبی را برای خود بسازید. درباره کارمای منفی گذشته نگرانی به خود راه ندهید. با استفاده از قانون جذب و تمرکز بر اتفاقات مثبت میتوانید کارمای منفی گذشته را جبران کنید.
کارما را میتوان “مجموع اعمال یک فرد در این حالت و حالتهای قبلی وجودی او که سرنوشت او در آینده را شکل میدهد” تعریف کرد.
با استفاده از قانون جذب میتوان بر کارمای منفی افکار و اعمال گذشته غلبه کرده و آن را تغییر داد.
دیدگاهتان را بنویسید