هدف از انجام مدیتیشن چیست؟
هدف از انجام مدیتیشن
اکنون که یوگا و مدیتیشن یکی از محبوبترین تمرینهای جسمی و ذهنی در سراسر جهان هستند، بسیاری از مردم برای شروع به آن هنوز در شک هستند. برای برخی هنوز مشخص نیست که هدف از مدیتیشن چیست و آیا ارزش امتحان کردن را دارد یا خیر. پاسخ به این سؤالات به اهدافی که شخص دنبال می کند بستگی دارد. با این حال، شک نکنید که مراقبه به کسی آسیب نمی رساند. بنابراین اگر می خواهید تمرینهای مختلف مدیتیشن و اهدافی که هر مدیتیشن بدنبال دارد را انجام دهید، به خواندن این مقاله ادامه دهید تا پاسخ سوالات خود را بیابید.
فواید مدیتیشن
بی شک مدیتیشن بدون دلیل محبوب نشده است. مدیتیشن تنها یک تمرین نیست. شاید شما هم به دلیل مزایایی بی شماری که برای سلامتی ذهن و جسم دارد، می خواهید آنرا شروع کنید. در ادامه به برخی از این فواید آن اشاره می کنیم:
کاهش استرس
افرادی که مدیتیشن می کنند کمتر دچار اضطراب و استرس می شوند. علاوه بر این، می تواند به شما کمک کند تا افکار کمال گرایانه که محرک خلق و خوی افسردگی هستند، را کاهش دهید. شواهد علمی نشان می دهد که کسانی که به انجام مدیتیشن برای کاهش استرس می پردازند کمتر از کسانی که این کار را انجام نمی دهند به نشخوار فکری و شفقت نسبت به خود می پردازند.
افزایش سلامت قلب و عروق
مدیتیشن منظم برای رگ های خونی و قلب شما معجزه می کند. کاهش ضربان قلب و فشار خون سیستولیک/دیاستولیک در افراد مبتلا به فشار خون را تسهیل می کند. همچنین نقش مفیدی را در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی دارد.
مطلب پیشنهادی: چگونه بهترین زمان مدیتیشن را پیدا کنیم؟
تقویت حافظه
مدیتیشن باعث افزایش ضخامت قشر در هیپوکامپ می شود که مسئول حافظه و یادگیری مغز است، می شود.
افزایش قدرت توجه و تمرکز
ذهن آگاهی به توانایی فرد برای تمرکز روی یک چیز یا عمل خاص برای مدت طولانی کمک می کند. بخاطر داشته باشد افرادی که حافظه خوبی برای مدت طولانی دارند، در مطالعه و کار خود موفق تر هستند.
کاهش علائم در درمان سرطان
برخی شواهد نشان می دهد که مدیتیشن می تواند سلامت جسمانی افراد مبتلا به سرطان را بهبود بخشد. به همین ترتیب، می توان آن را به کسانی که بر سرطان غلبه کرده اند توصیه کرد، زیرا می تواند به کاهش سطح استرس نیز کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی افراد مبتلا به ایدز
گفته میشود که روشهای آگاهانه کاهش لنفوسیتهای T را به حالت تعلیق در میآورند و در نتیجه سیستم ایمنی را تقویت میکنند.
پیشگیری از بیماری آلزایمر
مدیتیشن می تواند جریان خون به مغز را بهبود بخشد و از تخریب عصبی و متعاقباً بیماری آلزایمر جلوگیری کند.
افزایش طول عمر
کسانی که مدیتیشن می کنند عمر طولانی تری دارند.
مطلب پیشنهادی: 7 روش اثبات شده مدیتیشن برای جذب موفقیت
هدف مدیتیشن ذهن آگاهی چیست؟
حتما شنیده اید که کارشناسان یوگا و مدیتیشن در مورد تمرکز حواس همراه با مدیتیشن صحبت می کنند. حتی برخی از این کلمات به جای هم استفاده می کنند. با این حال، مدیتیشن و ذهن آگاهی یکی نستند. ذهن آگاهی نوعی از مدیتیشن است که بر خودآگاهی و زندگی در لحظه حال تمرکز دارد. به عبارت دیگر، ذهن آگاهی نوعی مدیتیشن است که در جهت پیشگیری از افکار ناخواسته و رهاسازی چیزی است که دیگر در خدمت شما نیست.
در طول روز، مردم با افکار متفاوت، مسائل متفاوت، تصمیم گیری و چیزهای دیگری ذهنشان درگیر هستند. این سبک از زندگی باعث فرسودگی مغز می شوند و در نهایت باعث ایجاد استرس و اضطراب می شوند. مدیتیشن ذهن آگاهی دقیقاً همان چیزی است که پس از یک روز پرمشغله برای استراحت و رها کردن افکار مزاحم به آن نیاز دارید. هدف مدیتیشن ذهن آگاهی این است که توجه شما را به دنیای شگفت انگیز اطرافتان جلب کند و توجه شما را از نگرانی هایتان سلب کند.
چگونه هوشیار بمانیم؟
روش مرسوم برای مدیتیشن، البته، در حالت نشسته به صورت چهارزانو با پشت صاف است. سپس، باید چشمان خود را ببندید و به آرامی شروع به دم و بازدم کنید. روی تنفس خود تمرکز کنید و واکنش بدنتان را ببینید. ممکن است حواستان با برخی صداها یا اتفاقات دیگر قطع شود، اما به یاد داشته باشید این مسائل نباید تمرین شما را مختل کند. شما باید هر چه زودتر به مدیتیشن ذهن آگاهی خود بازگردید و تمرین را به پایان برسانید.
در واقع، وضعیت نیلوفر آبی تنها راهی نیست که در آن می توانید ذهن آگاهی را تمرین کنید. راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید در طول روز بدون تداخل در کارهای روزمره خود، هوشیار باشید. در ادامه راههای دیگر نیز ذکر شده است:
آگاهانه غذا بخور
بجای اینکه در غذا خوردن عجله می کنید، باید سعی کنید از تک تک لقمههایتان لذت ببرید. وظیفه شما این است که طعم و مزهی غذای خود را با جزئیات حس کنید. البته این حس کردن باید طوری باشد که اگر از شما خواستند مقالهای در خصوص توصیف غذای خود بنویسید، بتوانید با جزئیات کامل آن را شرح دهید.. خوردن آگاهانه نه تنها برای ذهن، بلکه برای بدن شما نیز مفید است، زیرا مانع پرخوری می شود.
مطلب پیشنهادی: مدیتیشن جذب ثروت چیست
یک تمرین ذهنی را امتحان کنید.
به جای دویدن یا بلند کردن وزنه با حرکات سریع، به آرامی ورزش کنید و همه عضلات خود را درگیر کنید. همانطور که وزنه ها را بلند می کنید، احساس کنید که چقدر سنگین هستند. پس از اینکه متوجه این موضوع شدید، حتی متوجه می شوید که چگونه ورزش برای شما آسان تر می شود و وزنه ها سبک تر می شوند. مانند غذا خوردن آگاهانه، تمرین ذهنی برای بدن شما مفید است: هر چه آهستهتر ورزش کنید، سریعتر می توانید عضله سازی کنید.
حمام ذهنی بگیرید.
فقط کافی است حمام کنید و در آن غوطه ور شوید، ماهیچه هایتان را شل کنید و اجازه دهید آب شما را در آغوش بگیرد. از این تجربه لذت ببرید و اگر احساس خوبی دارید، موسیقی ملایمی را روشن کنید.
به پیادهروی آگاهانه بروید.
می توانید در حین پیاده روی با توجه به محیط اطرافتان مدیتیشن کنید. البته، یک پارک یا یک جنگل مکان مناسبی برای قدم زدن آگاهانه است، اما می توانید این کار را در مکان های دیگر نیز انجام دهید. نکته کلیدی در اینجا نه در مقصد بلکه در نحوه سازماندهی افکارتان است. از این رو، ممکن است بخواهید روی دم و بازدم تمرکز کنید، و احساس کنید هوا در ریه هایتان در حال گردش است. به همین ترتیب، می توانید تعامل بین باد و برگ ها را روی درختان مشاهده کنید یا با دقت به صدای ترافیک شلوغ گوش دهید. بنابراین آنچه در اینجا مهم است این است که افکار پرمشغله خود را دور بریزید و به تک تک جزئیات محیط توجه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید